Ιστορία της ομάδας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ΚΑ.Ε ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ καλλιεργεί και αναπτύσσει το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης (Basketball) στην πόλη μας από το 2013 που ιδρύθηκε και στις δραστηριότητές της συμμετέχουν περίπου 180 αθλητές. 

Ο σύλλογός μας αγωνίζεται σε πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, η μεγαλύτερη σε έκταση ένωση της χώρας καθώς εκτείνεται από τα Ιωάννινα έως την Ναύπακτο και αριθμεί 60 Συλλόγους. 

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 ο σύλλογός μας αγωνίστηκε στα εξής πρωταθλήματα : ΠΡΟΜΙΝΙ, ΜΙΝΙ, ΠΑΙΔΩΝ, και Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ.

Στα πρωταθλήματα ΠΡΟΜΙΝΙ, ΜΙΝΙ και ΕΦΗΒΩΝ ο σύλλογός μας κατάφερε και μπήκε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ένωσης.

Μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογό μας αποτέλεσε το τμήμα Παίδων όπου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα έφθασε, για δεύτερη φορά μετά από 30 χρόνια, στον τελικό της Ένωσης όπου έχασε από την ομάδα ΑΛΦΑ 93 Αγρινίου και κατατάχθηκε δεύτερη.

Στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Ανδρών που οδηγεί στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, η ομάδα μας προσπάθησε να μπει στις θέσεις που οδηγούν σε αγώνες play off για άνοδο αλλά τελικά  κατατάχθηκε τρίτη.

Με τα τμήματα της Ακαδημίας μας κάναμε αρκετά φιλικά παιχνίδια και στην Ηγουμενίτσα αλλά και εκτός έδρας με κυριότερα στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα Πατρών και στην Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Σε ατομικό επίπεδο δύο αθλητές του συλλόγου μας κατάφεραν μία μεγάλη διάκριση καθώς καλέστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) να συμμετέχουν στις προπονήσεις των κλιμακίων της Εθνικής Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Μητσιώνης για την Εθνική Εφήβων και ο Γιάννης Βαζούκης για την Εθνική Παίδων.

Έδρα της ομάδας μας είναι το κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας "Αλεξάνδρα Τσιάβου"