ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ “ΠΡΩΤΕΑΣ” ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 

Το basketball στην Ηγουμενίτσα ξεκίνησε το 1981 από μια παρέα συμπολιτών μας που αγαπούσαν το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Το 1983 ιδρύουν το Γυμναστικό Σύλλογο “Πρωτέας” με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής γίνεται μέλος της Ένωσης Σωματίων Καλαθοσφαίρισης Βοριοδυτικής Ελλάδος (Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ).

Το 2013 ιδρύεται η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ απορροφώντας ουσιαστικά το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας.

Η ΚΑ.Ε ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ έχει ως έδρα το Κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας ‘‘Αλεξάνδρα Tσιάβου’’ και συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Μίνι και Προμίνι.

Εκτός από τα αγωνιστικά τμήματα στο σύλλογο λειτουργεί και Ακαδημία για παιδιά  μικρότερων ηλικιών.

Στόχος της  ΚΑ.Ε ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ είναι πολλές γενιές παιδιών-αθλητών να μυηθούν στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης καθώς και στο μεγαλείο του αγνού χωρίς σκοπιμότητες αθλητισμού. Επίσης να γίνει ο σύλλογός μας σημείο αναφοράς της πόλης μας όσον αφορά τα αθλητικά δρώμενα, αλλά και να εκπροσωπεί με ήθος την Ηγουμενίτσα στην Δυτική Ελλάδα.